Vodácký kurz 8. B

16. 5. 2024

Třída 8.B vyrazila ve dnech 9. a 10. 5 na vodácký kurz do Týniště nad Orlicí. Po příjezdu do kempu jsme se převlékli a vyrazili přímo k vodě, kde nám instruktoři, kteří s námi byli po celou dobu cestu, vysvětlili jak se na vodě má člověk chovat. Tedy jakým způsobem držet pádlo, jak měnit směr, jaký je rozdíl mezi tím, kdo sedí vzadu a kdo sedí vepředu. Jak se vyhýbat překážkám a jak zvládat koordinaci na lodi. Všichni si tak prošli takzvanou suchou přípravou.

Poté už jsme ve dvojicích vzali kánoe a vypluli. Počasí nám přálo a za vydatného sluníčka jsme vyrazili z Týniště do Krňovic. 14 kilometrů dlouhý úsek jsme obohatili o výuku a jak se zachovat v případě toho, že se někdo překlopí. Tento výcvik nám rozhodně pomohl, protože následně se během plavby překlopily dvě posádky, ale všechno dobře dopadlo.

Po příjezdu do Krňovic jsme předali lodě a vyrazili na vlak, který nás odvezl zpátky do kempu. Po krátké přestávce jsme vyrazili na večeři a poté k ohni, kde jsme si zazpívali a zahráli stmelovací hry. Večerku většina z nás přivítala s radostí a všichni velmi rychle usnuli.

Ráno po snídani jsme se vydali do centra Týniště. V plánu byl výlet a výšlap na místní rozhlednu, nicméně únava většiny účastníků byla příliš velká, a tak jsme po zmrzlině vyrazili rovnou domů.