Výzva 10 000 kroků

17. 6. 2024

V dubnu se naše škola zapojila do celorepublikové krokové výzvy 10.000 kroků. Zapojily se 3 třídy: 1.A téměř v plném počtu, 5. a 6. třída, celkem 37 aktivních členů, z toho 3 dospělí kapitáni (paní učitelky).

Tyto tři týmy nachodily celkem přes 6 400 km (170 km/osobu). Touto vzdáleností se umístily na 9. místě v rámci celé České republiky mezi základními a středními školami. V Královéhradeckém kraji dokonce předměřická škola celou soutěž vyhrála.

Mezi školními týmy v kraji zvítězil předměřický tým Prvňáčci s 3 033 km a „předešli“ i středoškolský tým jičínské obchodní akademie. Na krásném třetím místě v kraji se umístila předměřická 5. třída s 2 322 km.

Tato výzva má za cíl rozhýbat i ty, kteří běžně tolik nesportují a zvýhodňuje je lepším koeficientem. U našich dětí hrál překvapivě roli i nízký věk prvňáků, ale hlavně jejich urputnost, se kterou sbírali kilometry pro svůj tým.

V celkovém pořadí jednotlivců (počítáno umístění na body, které se přepočítávají dle koeficientu) se na prvním místě umístila paní učitelka Martina Salfická, která za měsíc nachodila 290 km, na druhém místě paní učitelka Radka Vortroubková s celkovým počtem 229 km, na místě třetím se umístil Ludvík Martinek z 1.A s výsledkem 375 km.

Z dětí byli na prvních třech místech samí chlapci, již zmiňovaný Ludvík Martinek na místě prvním, na druhém místě Tomáš Branda z 1.A, který nachodil krásných 197 km a na třetím místě Ondřej Martinek z 5. třídy, který mezi dětmi nachodil nejvíce kilometrů ze školy, a to 378 km.

Mimo školní týmy se zapojili kromě občanů Předměřic i naši učitelé, mezi kterými vyhrála paní učitelka Barbora Havlová s úžasným 401 kilometrem.

Děkujeme a gratulujeme všem zúčastněným, zároveň věříme, že se na podzim do výzvy zapojí ještě více tříd a budeme moci obhájit prvenství v kraji.