Cestování po Praze – 8.B

12. 2. 2024

Třída 8.B vyrazila za krásného počasí do Prahy, kde navštívila poslaneckou sněmovnu České republiky. Kromě toho, že žáci mohli prozkoumat jak samostatnou sněmovnu, kde poslanci hlasují, vyzkoušeli si i, jaké je to u řečnického pultu, okusili tiskovou konferenci a navíc si i zkusili celý proces hlasování zákonů, který sami navrhli – možná trošku nepřekvapivě navrhli zrušení domácích úkolů, a tento návrh jim velmi rychle prošel. Zároveň měli možnost nahlédnout do útrob budovy do míst, kam se běžný člověk nepodívá.

Následně se třída přesunula do centra města, kde žáci okusili minigolf ve tmě, který byl tematicky spjatý s historii Prahy. Nechyběly ani další aktivity, jako soutěž v nejsilnější ráně kladivem, nebo pěstí do boxovacího pytle. Této aktivity se účastnily i dívky, které svou silnou ranou překvapily nejen chlapce, ale i nás učitele.

Poté už přišel na řadu tolik vytoužený rozchod a přestávka na oběd. Zamířili jsme do nejbližšího obchodního centra, trošku si odpočinuli, naplnili žaludky a poté jsme za stále hezkého počasí, které jsme dle předpovědi vůbec nečekali, vyrazili zpátky domů.