Divadlo v anglickém jazyce

7. 12. 2017

Divadelní soubor Domino Theater každoročně nacvičí nejednu inscenaci v anglickém jazyce pod odborným vedením režisérky Mgr. Niky Štěpánkové. Tyto inscenace soubor prezentuje při výukových divadelních představeních určených dalším žákům základních škol a studentům po celé republice. Hry jsou psány s ohledem na skutečnost, že se diváci jazyku teprve učí. Text je podpořen jasnými a srozumitelnými hereckými akcemi, herci mluví zřetelně a v pomalejším tempu.

7. listopadu se výběr 50 žáků naší základní školy vydal do divadla Drak v Hradci Králové, aby si děti zpestřily výuku angličtiny. Žáci měli možnost zhlédnout divadelní hru, komedii Williama Shakespeara Sen noci svatojánské (anglicky A Midsummer Night’s Dream). Od smrti W. Shakespeara, britského dramatika, bez jehož díla si nelze představit žádnou divadelní sezonu, uplynulo více jak čtyři sta let. Divadelní představení trvalo zhruba 60 minut a všem se moc líbilo.