Exkurze 2. B do Marius Pedersen

9. 6. 2016

Dne 2. června jela třída 2. B na trošku nezvyklou exkurzi a sice do M. Pedersenu. Nejdříve se nás ujala paní Hladíková, která nám promítla krátký film o tom, jak vypadá den obyčejného popeláře. Povídali jsme si s ní, jak se odpad třídí a hlavně PROČ. Po teoretickém úvodu jsme vyšli obhlédnout vše zblízka. Děti měly spoustu zajímavých dotazů. Velice je překvapilo například to, že z vláken plastu mohou mít třeba bundu či spací pytel. A nejvíce je zaujala váha, která běžně váží popelářská auta. Tentokrát se na ni zvážila naše třída. A věřte, nevěřte, vážili jsme celých 680 kg.

Náš výlet ale tímto úplně nekončil. Navštívili jsme také malotřídní školu, která je právě v blízkosti a děti se tak mohly podívat, jak se učí jejich spolužáci v jiných podmínkách. Kamarádi nám ukázali strom, který je jejich pýchou – jedná se o katalpu trubačovitou. Zahráli jsme si lízací závod a po příjemném dopoledni vyrazili zpátky.