Lyžařský výcvik

9. 3. 2022

Vážení rodiče, vážení studenti,

níže si můžete prohlédnout a stáhnout fotky a videa z letošního lyžařského kurzu.

Album je zaheslované. Heslo žákům předáme osobně. Z důvodu ochrany osobních údajů jej nebudeme zveřejňovat zde na stránkách, děkujeme za pochopení.

3. 3
Vážení rodiče,

i přesto, že je před námi poslední den, využíváme každou volnou minutu. Při dopoledním lyžování se dělíme na dvě skupiny. Jedni vyrážejí na sjezdovku Pomezky a druzí na sjezdovku U Kostela. Zatímco u prvně zmiňované sjezdovky počasí příliš nepřálo a foukal studený vítr, U Kostela bylo opět nebe bez mráčků a pohled na Sněžku, byl dechberoucí.

Odpoledne nás čekalo poslední lyžování, a to jsme museli nějak okořenit. Vytáhli jsme proto karnevalové kostýmy a masky a vyrazili. Pestrost kostymů byla obdivuhodná a lyžaři i vlekaři na nás koukali s otevřenou pusou. Nutno ale říct, že my jsme si to pořádně užili.

PS: Během víkendu zde pošlu odkaz na sdílené uložiště, kde si budete moci stáhnout veškeré fotografie a videa z kurzu.

2. 3

Přeji vám další krásný slunečný den,

počasí nám stále přeje. Dnes jsme dokonce měli z vrcholu sjezdovky krásný výhled na Sněžku. Únava je sice na všech znát, ale nadšení a elán se nás stále drží. Proto jsme s radostí vyrazili na lyže i odpoledne. Ani večer jsme si ale příliš neodpočinuli.

Děti si v rámci motivační hry připravily taneční vystoupení, zároveň jsme večerní program vyplnili hrami a zakončili jej kvízem, v němž se objevily otázky ze sportu, zeměpisu i vesmíru. Zítra nás čeká závěrečný nabitý program. Poslední lyžování, vyhlašení celotýdenní motivační hry, večerní kolouvačka a také videoprojekce. Děti jsme totiž na sjezdovce točili, a tak budou mít možnost se na sebe podívat.

1.3

Krásný den všem,

první březnový den nám přinesl dosud nejkrásnější počasí. I přesto, že teploměr ukazuje -7 stupňů, tak máme perfektní podmínky pro lyžování. Dopolední program trávíme všichni společně na největší sjezdovce – Pomezky. Sjezdovka je rozdělena na dvě části a ti méně zkušenější tak nemuseli vyjíždět až na vrchol, ale společně s instruktory sjížděli jen z půlky sjezdovky.

Odpolední program jsme zvolili odpočinkový. Na dětech je již znát únava. Vyrazili jsme proto do centra Horní Malé Úpy, kde měly děti možnost koupit suvenýry domů a zároveň jsme se s radostí vrhli i do místní pekárny. Odpoledne jsme zakončili velkou koulovačkou u našeho ubytování a nikdo, včetně učitelů, nezůstal suchý. (Fotky budeme postupně doplňovat).

28. 2

Vážení rodiče,

pozdravujeme Vás z Horní Malé Úpy. Počasí nám zatím vychází na jedničku. Slunečné počasí nám přeje a stejně tak je to v případě lyžování. Fronty na lanovkách nejsou a děti si lyžování užívají. Po příjezdu jsme se rozdělili na tři skupiny a začátečníci již po prvním dopoledním lyžování udělali obrovský pokrok. Zároveň máme v případě lyžování vícero možností. V areálu se nachází hned několik sjezdovek a každou z nich jsme si již vyzkoušeli.

Večerní program trávíme v klubovně, kde hrajeme různé společenské hry a zároveň máme celotýdenní motivační hru, během niž musí děti po skupinách plnit různorodé úkoly, za které následně dostávají body. Zítra nás čeká dopolední lyžování a odpoledne si od lyží lehce odpočineme, čeká nás totiž výlet.