Lyžařský výcvik 2024

20. 3. 2024

20. březen

Zdravíme naposledy z Janských lázní!

Dopoledne jsme měli v plánu výlet k místním vodopádům. Nicméně jsme zjistili, že cesta k nim je nepřístupná, a tak jsme trošku improvizovali. Prošli jsme si okolí a následně zahráli několik her v lese. Nezapomněli jsme ani na zdravovědu a na to, jak pomoci člověku v případě potřeby v těžko dostupných místech. Navíc měli žáci možnost si zkusit i morseovku.

Odpoledne nás čekala tělocvična. V té jsme si zahráli vybíjenou ve smíšených týmech. Zbytky energii využijeme večer, kdy budou žáci tančit ve tmě na svou vlastní choreografii a vidět budou jen pomocí svítících náramků. Následně nás čeká vyhodnocení všech soutěží. Jak v rámci týmových observatoří, tak i v souvislosti s úklidem na pokojích, kdy jsme každý den hodnotili a bodovali úklid žáků na pokojích.

Mimo jiné jsme vyhlásili soutěž o nejhezčí fotku na Stezce korunami stromů a každý žák také dostane individuální ceny a diplom. Zítra už nás čeká jen balení a odjezd domů. Ačkoliv sněhu nebylo tolik kolik bychom si přáli, tak slunečné počasí každý den nám dělalo radost. Mějte se krásně a zítra v Předměřicích ahoj!

19. březen

Posíláme další pozdrav!

Ráno jsme se vydali na již zmiňovanou Stezku korunami stromů. Vysoká stavba přímo uprostřed lesa a vysoká 45 metrů nás uhranula. Měli jsme krásné počasí a po skvostném výhledu na okolní přírodu jsme nasedli na tobogán přímo uprostřed Stezky, který nás během pár vteřin svezl dolů. Byl to adrenalin, ale také skvělý zážitek.

Odpoledne jsme měli odpočinkové a většina z nás vyrazila do místního aquaparku v centru města. Zaplavili jsme si, užili si poklidu ve vířivce a poté následoval rozchod v centru, kteří žáci využili především k návštěvě místní cukrárny a samozřejmě do obchodu pro „nezbytné“ rychlé cukry.

Večer byl již opět klasický v podobě soutěží. Tentokrát měly skupiny několik her na čas, kde musely využít jak vzájemnou kooperaci, šikovnost, ale také rychlost a přesnost. Před večerkou jsme se rozhodli udělat radost i několika hokejovým fanouškům a na projektoru jsme pustili hokejové derby. Zítra máme na programu výlet do okolních lesů a odpoledne se můžeme těšit na tělocvičnu.

18. březen

Hezký den všem opět z lyžařského výcviku!

Včerejší večerní program jsme zakončili další společnou hrou v rámci motivační hry. Cílem bylo identifikovat a najít norské zločince, kteří okrádali naše observatoře. Týmy musely spolupracovat a vytvářet profily obviněných, kde poté následně identifikovaly s přesností všechny lotry, kteří jim kradli přímo pod nosem. Následovaly společenské hry, jelikož únava se již přeci jen u některých začíná projevovat.

Dnes ráno jsme opět vyrazili na lyže a počasí nám naštěstí znovu přálo. Po několika hodinách na svahu jsme unavení, zpocení, ale spokojení s radostí využili hodinu poledního klidu k odpočinku. Odpoledne jsme pokračovali v týmových hrách. Tentokrát skupiny luštily kvíz založený na historii lyžováním napříč světem a skutečně o těžké a záludné otázky nebyla nouze.

Večerní program byl zaměřený na nácvik tanců při polární záři. Žáci opět ve skupinách musí vymyslet choreografii, vybrat si píseň a nacvičit si tanec, který nicméně budou předvádět v noci za úplné tmy. Jak Vidět budou jen pomocí svítících náramků, které budou mít uvázané kolem rukou, nohou a krku. Na to se těšíme!

Zítra nás čeká odpočinkový den. Odložíme lyže a vyrazíme na výlet, a to konkrétně na Stezku korunami stromů. Poté se vydáme do aquaparku a následně budou moci žáci navštívit centrum města.

16. a 17. březen

Vážení rodiče,

příjezd na chalupu proběhl bez problémů. Po necelé hodině jsme dojeli na místo. Zastihl nás sice krátký a vydatný déšť, nicméně jsme se stihli ubytovat včas. Po ubytování jsme zamířili rovnou do restaurace, kde máme zajištěné obědy a večeře.

Večer jsme nelenili a začala nám celotýdenní motivační hra. Žáci se byli vybráni do 6 skupin a každá skupina se stará o svou vlastní observatoř. Musí pravidelně zjišťovat teplotu, tlak, vlhkost. směr a sílu větru a navíc jsou skupiny podrobováni různým zkouškám a dalším úkolům mezi sebou. Jednou z her bylo navléct co nejvíce oblečení na jednoho vlastního člena skupiny do 5 minut a někteří dokázali nasoukat na své soukmenovce i téměř 30 druhů oblečení.

Dnes ráno jsme vyrazili na lyže. Kolem ubytování sice žádný sníh není, ale v Peci pod Sněžkou ano. Nasedli jsme tedy do připraveného skibusu a po 10 minutách dorazili do areálu. Sněhu bylo dokonce více než jsme čekali, bylo otevřeno několik sjezdovek, a navíc bylo liduprázdno, takže podmínky velmi dobré. První den jsme si dobře zalyžovali a po téměř 5 hodinách jsme unavení, vyčerpání, ale spokojení zamířili zpět na chalupu.

Na závěr prvního souhrnu musím za nás učitele všechny žáky pochválit. Spolupracují, pomáhají si navzájem a chovají se velmi slušně a zodpovědně. Zítra opět pošlu menší souhrn toho, co jsme dělali a co nás čeká, abyste byli alespoň trošku v obraze a pravidelně budu přidávat fotky.

Mějte se zatím krásně!