Pořad „Británie s Britem“

29. 3. 2017

Rádi přinášíme našim žákům nevšední zpestření hodin angličtiny. Na podzim proběhla úspěšně pro osmáky tzv. „zjednodušená četba“ pod vedením Mgr. Pavly Fejfarové, Ph.D. z Jazykové školy Enter School v Oxford bookshopu v Hradci Králové. Během jedné hodiny se žáci seznámili téměř s půlkou knihy „Dracula“, která byla zkrácena a přizpůsobena jejich úrovni angličtiny včetně slovní zásoby, vše interaktivní formou plnou nejrůznějších aktivit.

V pátek 24.3.2017 se žáci pátých tříd a druhého stupně zúčastnili akce s názvem „Británie s Britem“. Rodilý mluvčí Neil spolu s českou lektorkou dětem  představili  Velkou  Británii v rámci několika tematických okruhů  interaktivní formou. Přednáška byla doplněna prezentací a také soutěžemi. Děti před samotnou akcí pracovaly s mapou Anglie a pracovními listy o Velké Británii v několika úrovních. Potlesk si zasloužili všichni účinkující a soutěžící. Nejlepší znalosti a rychlost při odpovědích prokázali Mikuláš Bílek z 8. třídy a Filip Štěpán ze 6. třídy.