Putování za Ježíškem, 2. třídy

21. 12. 2018

Dne 14.12. 2018 navštívili žáci druhých tříd vzdělávací vánoční program na zámku Potštejn nesoucí název Betlémský příběh aneb Putování s andělem Arielem a holčičkou Barunkou do Betléma.
Betlémský příběh se odehrával ve zcela přetvořených a kulisami vybavených prostorách zámecké expozice. Děti nejprve navštívily Barunčinu staročeskou chaloupku, kde se od její maminky dozvěděly, jaké tradice se dodržovaly za dob našich babiček a  prababiček. S Barunkou se pak děti místo spánku vydaly na dalekou cestu do Betléma. Celou dobu je doprovázel anděl Ariel. Děti cestovaly nejen v čase, ale musely projít i po vysokých horách, pustých pouštích, vesnicemi či lesem. Cestou potkaly pasáčka, tři vznešené krále nebo sčítače lidu. Nakonec děti, Barunka i anděl Ariel vstoupili do Betléma, kde spatřili překrásný výjev. Právě se narodil Ježíšek, kterého chovala Marie a oba ochraňoval Josef. Po dlouhém putování byly děti pohoštěny ve vánočně vyzdobené zámecké cukrárně, kde dostaly teplý čaj a domácí datlové perníčky. Poté si prohlédly
světelnou vánoční výstavu betlémů a nakoupily si spoustu dárečků. Výlet se všem velice líbil.