Škola v přírodě 5. B

12. 5. 2022

12. 5

Vážení rodiče,

posíláme poslední pozdrav z Malé Skály. Dnešní dopoledne začínáme běhací poznávačkou rostlin. Zjistili jsme totiž, že ani dnes jsme děti příliš neunavili, a tak jsme zvolili program, kde mohly využít svůj elán a energii.

Po obědě nás čekal poslední výlet, tentokrát jsme zvolili krátký okruh na skalní zříceninu Drábovnu. Během cesty jsme si zahráli šipkovanou. Jeden tým šel napřed, vyznačil trasu pomocí šipek a na cestě nechával různé úkoly, který druhý tým musel plnit. Nebylo tak třeba použít žádnou navigaci, stačilo jen pozorně sledovat a zdárně jsme se všichni střetli u vyhlídky.

Ve zbývajícím čase děti stavěly domečky ze všeho, co našly na zemi a nutno říct, že jejich fantazie se předvedla v plné kráse. Večer jsme rozdali ceny za různé hry, které děti v týdnu absolvovaly a rozdali jsme diplomy. Aby toho nebylo málo, zahráli jsme si i riskuj a jako tečku na závěr chystáme stezku odvahy o které napíši později.

11. 5

Posíláme další pozdrav!

Třetí den jsme naplánovali celodenní výlet. Po snídani tak odpadla dopolední výuka a vyrazili jsme do Dolánek u Turnova. Teplo už nás ale začalo přeci jen spíše trápit než nás těšit. Teploměr ukazoval 28 stupňů a čekalo nás celkem 9 kilometrů do cílové destinace.

V Dolánkách jsme navštívili Dům přírody, kde jsme se dozvěděli zajímavosti o netopýrech, naučili se vyrobit vlastního netopýra z papíru, a navštívili jsme také muzeum,. Čekala na nás zajímavá expozice nejstarší chráněné krajinné oblasti na území České republiky.

Po návratu jsme se s radostí vrhli na večeři, ale pokud byste čekali, že 18 kilometrů v nohách děti unaví, tak naopak. (Snad jen my učitelé vykazujeme známky únavy) Po jídle následuje učivo a tentokrát jsme se naučilii něco o Polsku a zítra nás čeká Slovensko. Po studiu nicméně následuje již klidnější režim. Děti vzaly stolní hry, které nás všechny zabavily až do večerky.

10. 5

Hezký den všem,

vstáváme opět za nádherného počasí, ba co víc, někteří s energií byli na nohou ještě dávno před budíčkem. Dopoledne začínáme krátkým opakováním českého jazyka a matematiky, aby dětí během týdne nezapomněly, že příští týden už půjdou opět do školy. Následně vyrážíme na hřiště a zatímco kluci volí po svém fotbal, slečny vzaly frisbee a vyrazily na louku, nebo hrály stolní hry.

Po obědě jsme vyrazili na naučnou stezku – Besedické skály. Turistický okruh sice dle vzdálenosti ukazoval, že nás čeká pouze 5 kilometrů, ale převýšení a klikaté cesty nám dali dost zabrat. Za odměnu jsme ale na vlastní oči mohli sledovat skvostné výhledy ze skalních vyhlídek, kterých bylo v okruhu hned několik. Večerní program pokračuje v podobné režii, jako včera. Po večeři jsme se hodinu věnovali poznávaní Rakouska a následovaly sportovní týmové hry.

Vážení rodiče,

posíláme pozdrav z Malé Skály. Cesta se obešla bez komplikací, nikomu se špatně z klikatých zatáček neudělalo a za jasného a slunečného počasí jsme v pořádku dojeli do cílové destinace. Po obědě jsme nelenili, sbalili batohy a vyrazili na túru. Našim prvním cílem byl skalní hrad Vranov a po prvním výšlapu následovala zřícenina hradu Frýdštejn. Celkově jsme ušli za první den přes 8 kilometrů a i přes počáteční nářky z výšlapu do kopce, jsme všichni úspěšně dorazili na místo. První část večera patřila krátké výuce. Poznávali jsme státy Evropy, a to konkrétně Německo. Druhou část večerního programu věnujeme sportovním hrám, jelikož děti máji stále hodně elánu a energie. Každý den Vás budeme informovat zde na stránkách a sdílet fotografie z výletů.